Chci začít
Jana B. řešil/a:

Původní prostor pro kuchyni už byste dnes nepoznali

Vybral/a si řemeslníka Ing. Michal Štochl - Kuchyně ELZA,, který to vyřešil na:
5,0
Reference
Detaily a cena
Dodavatel
Zadání poptávky zákazníkem:

Mladí rodiče nás oslovili s požadavkem nové kuchyně do bytového domu v Plzni. Přesto, že byl zhruba deset let starý, původní kuchyně již přestala vyhovovat. Byla schovaná za příčkou s průhledem, která oddělovala kuchyni od obývací části. Průhled byl příliš nízko, aby člověk pohodlně do obývací části viděl. V místnosti příčka byla zbytečná a ubírala tak na prostoru. Proto jsmese ji rozhodli odstranit. Navrhli jsme několik řešení, z nichž nakonec vyhrála kuchyně s vařením na ostrůvku, s navazujícím blokem vysokých skříní a kuchyňskou linkou ve výklenku. Na kuchyni navazuje obývací část, kam časem přijde i nová sedací souprava. Díky odstranění příčky se místnost opticky zvětšila a prosvětlila.

V kuchyni je dostatek místa k pohodlnému vaření s praktickou návazností pracovních zón. Na ostrůvku je část s vařením s indukční varnou deskou a místem pro přípravu. Rozhodli jsme se nad ostrůvkem snížit strop pro lepší zabudování odsavače par, který má vývod do šachty. K ostrůvku přiléhá jídelní stůl, který se zřejmě časem vymění za nový. V bloku vysokých skříní je zabudovaná chladnička, vestavná parní trouba a pečicí trouba s pyrolýzou. V kuchyňské části ve výklenku je část mycí se zabudovanou myčkou nádobí a odpadkové koše.

Celá kuchyně je Nolte AplhaLack s úchytovými žlábky v bílé barvě v kombinaci dekoru přírodního dubu. Kuchyňské skříňky mají světelná dna. Pro více úložného prostoru jsme vytvořili horní skříňky nad sedačkou v obývací částí, které vedou od bloku vysokých skříní. Máme velkou radost, že jsme z prostoru vytěžili maximum.

Jak se vám kuchyně líbí?

Hodnocení práce zákazníkem:

Po roce vaření v nové kuchyni jsme s prací pana Štochla maximálně spokojeni a kuchyňské studio Elza rádi doporučujeme dál!

Potřebujete poradit?