Chci začít
Josef K. řešil/a:

Stavba RD na klíč

Vybral/a si řemeslníka KaIImünzer - stavební firma, který to vyřešil na:
1,0
V oboru stavby máme dalších 506 zkušeností od zákazníků:
Reference
Detaily a cena
Dodavatel
Zadání poptávky zákazníkem:

Dodavatel pan Kallmünzer. Stavba RD na klíč. Slibována nadstandardní kvalita za vyšší cenu. Údajné reference ze staveb v Německu.

Hodnocení práce zákazníkem:

Na začátku byla představa pěkného domu v krásném prostředí nedaleko Prahy. Na konci se cítíme podvedeni a okradeni. Udělali jsme velkou chybu - svěřili jsme stavbu našeho domu panu Kallmünzerovi.
Dům jsme přebírali v 07/2012 (s více než tříměsíčním zpožděním) s mnoha chybami v interiérech (tehdy nám připadaly jako závažné, z dnešního pohledu to jsou již „banality“). Některé z nich sepokoušeli pracovníci pana Kallmünzera opravit. Mnohdy ani vůbec nechápali, jak nám mohou vadit nevzhledné detaily jako např. nezačištěné ostění oken a další dle nich "prkotiny". Při pohledu na jejich „snažení“ jsme si často vzpomněli na večerníčkové postavičky Pat a Mat. Na rozdíl od postaviček z večerníčku byli ale navíc značně arogantní. Bohužel nápravy jsme se nedočkali. Dost jsme se trápili tím, že místo krásného nového bydlení máme v mnoha detailech „holobyt“. Kdybychom tušili, co bude následovat, mohli jsme si užít alespoň pohodové léto.
S nástupem podzimu 2012 začala do domu prosakovat voda střešní konstrukcí, záhy se objevila plíseň na stropě a koupelna v patře se stala nepoužitelnou. Později jsme zjistili, že do vodotěsné technické šachty bazénu po dešti či tání sněhu proudem teče voda mnoha trhlinami v železobetonové konstrukci. Současně se začala bortit podlaha v části bazénu a objevily se až 5 mm trhliny podél odvodňovacího žlábku. V celém domě se již v průběhu podzimu 2012 začaly odtrhávat podlahy od stěn. S nástupem zimy jsme zjistili, že podlahové topení je provedeno v menším rozsahu, než předepisoval projekt. Po Novém roce 2013 začala praskat železobetonová konstrukce stěn bazénu. "Nerezové" prvky v interiéru začaly reznout. V současnosti máme podmáčené veškeré obvodové i vnitřní stěny v přízemí, protože dešťová voda protekla přes špatně provedené hydroizolace (nebo neprovedené, ale zaplacené) základové desky pod podlahy.
Když jsme vše reklamovali, dozvěděli jsme se, že p. Kallmünzer "vše provedl, jak nejlépe uměl" a reklamaci tudíž neuznává.
Doplnění 10/2013:
V průběhu září jsme zjistili, že více než polovina jističů v rozvodné skříni je chybně označena a předepsaná ochrana proti přepětí v objektu nebyla provedena podle projektu. V důsledku toho došlo ke zničení mnoha elektrotechnických přístrojů. Firma doposud neopravila ani jednu z více než 24 reklamovaných závad - některé byly reklamovány již v 07/2012. Také začala praskat fasáda a do bazénu prosakuje výluh z betonu přes "díru" v obkladu. Odpadává "kastlík" odvodnění terasy od fasády a na fasádu prosakuje zelený výluh.
Zavádějící pro potenciální zákazníky je již i označení "KaIImünzer - stavební firma". Pod tímto názvem si totiž většina lidí představí běžné formy firem - s.r.o. nebo a.s. Zde tomu tak ale není, jedná se o fyzickou osobu. Pan podnikatel se také zaštitoval bez výjimky spokojenými zákazníky a nabízel setkání s nimi. Na uspořádané setkání s jeho spokojenými zákazníky ale nepřišel ani jeden! Což jsme samozřejmě očekávali.
Doplnění leden 2014:
Okolo vánoc 2013 se začala propadat podlaha v přízemí. Objevily se trhliny v dlažbě. Rozsah trhlin se neustále zvětšuje, mají ostré hrany a po podlaze se nedá bezpečně chodit.
Pro zájemce o podrobnější informace s naší zkušeností s "firmou" pana Kallmünzera připravujeme zvláštní internetovou prezentaci na adrese www.kallmunzer-info.cz. Tam najdete podrobné popisy veškerých závad doplněné o fotodokumentaci.
Aktuální stav 09/2015: Po skoro 2 letech jsme se v polovině května 2014 dočkali odpovědi na naše reklamace - pan Kallmünzer nám napsal "..za závady necítím odpovědnost."
Dne 8.9.2015 jsme se dočkali. Pan Kallmünzer opět po dvou letech přijel do domu. Odstranit 3 závady z více než 45. Např. špatně provedený větrák (viz. foto) opravil tak, že jej trvale odstranil. Při demontáži větráku a odkrytí konstrukcí stropu se ale ukázalo, že v parozábraně nad stropem 2.NP jsou provedeny desítky nezatěsněných děr! Jak říká známé pořekadlo - "Z louže pod okap". Ale dle jeho tvrzení nemají díry v parotěsné zábraně vliv na její funkci!!
Popraskané podlahy jsou nyní prosednuté místy až o 7 mm - viz. foto měření na 2m lati.
Pan Kallmünzer se na svých stránkách chlubí: "Důslednou kontrolou jakosti prováděného stavebního díla, používaných materiálů a dodávek našich subdodavatelů, ale také dodržováním předepsaných technologických postupů, eliminujeme možný vznik závad na hotovém stavebním díle."
Skutečnost dle přiložených fotografií je ale zcela opačná!
V průběhu času jsme objevili i dokumenty, ze kterých vyplývá záměrné jednání pana Kallmünzera s cílem co nejvíce ušetřit na kvalitě použitých materiálů. Cítíme se podvedeni i okradeni.

Další profíci z oboru.

Ukázat další firmy…

Potřebujete poradit?